Dzisiaj przygotuj cytryny, pomarańcze, grapefruity i limonki. Będziemy je suszyć! ;) To piękna naturalna dekoracja, którą z łatwością przygotujesz i wykorzystasz na wiele sposobów. Plasterki suszonych owoców świetnie prezentują się we wszelkich dekoracjach, na choince, świątecznym stole, przydają się nawet do pakowania prezentów :)
Jakie owoce suszyć?
- Pomarańcze
- Grapefruity
- Limonki
- Cytryny
- Jabłka
Metody suszenia owoców
- Na kaloryferze - metoda najdłuższa ale pachnie w całym domu!
- W suszarce na grzyby. - najszybszy i najprostszy sposób.
- W piekarniku, w temperaturze 80 stopni, stale doglądając. Można posypać cukrem, podobną są wtedy bardziej szkliste.
Jeszcze świeże pomarańcze można ozdobić brokatem, goździkami, lub przewlec przez nie kolorowe tasiemki :)
Jak wykorzystać suszone plasterki?
- Na choinkę - to piękna, naturalna dekoracja, a wystarczy tylko kawałek tasiemki lub jutowego sznurka :)
- Do dekoracji świątecznego stołu
- Do pakowania prezentów
- Do wszelkich ozdób, świątecznych stroików i wieńców
![]() |
źródło: Pinterest |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz